Kezdőlap
 
Árajánlat
Kapcsolat
Szolgáltatások  
 

Fordítás
 
Kérjen árajánlatot!
 
Termékcsomagok
 
Tolmácsolás, lektorálás
 
Záradékolás, fordítás hitelesítés
 
Egyéb nyelvi szolgáltatások
 
 

Expert Fordítócsoport

Szavunkat adjuk!

FRANCIA NYELV 

  


„La vie est un naufrage, mais nous ne devons pas
oublier de chanter dans les canots de sauvetage."
Voltaire

Fordítócsoportunk a következő nyelvekről illetve nyelvekre vállal fordítást:

magyarangolnémetoroszcsehszlováklengyelukránrománfranciaspanyol.

A francia (franciául français) az újlatin nyelvcsaládba tartozó nyelv. Franciaország, Belgium, Luxembourg és Svájc területén beszélik. További 54 országban él számottevő francia nyelvű közösség, így világszerte hozzávetőlegesen 300 millió ember beszéli, ebből elsődleges nyelvként 78 millióan. A francia nyelv a volt Római Birodalom északi területein élő rómaiaktól átvett latin nyelvből alakult ki. A francia nyelv közeli rokonságban áll a katalán, a spanyol, a portugál, az olasz és a román nyelvekkel, melyek szintén a latin nyelv leszármazottai. 41 országban hivatalos nyelv. Egyik, vagy egyedüli hivatalos és adminisztratív nyelve több szervezeteknek, köztük köztük az ENSZ-nek, az Európai Bíróságnak és az Európai Uniónak. A posta hivatalos, illetve a divat és a balett nem hivatalos „hivatalos” nyelve. Az idegennyelv-oktatásban a legelterjedtebb az angol után.

Ki fordít Önnek?

A francia nyelv fordítása fordítócsoportunk által a 2012. évben sikeresen megvalósított projekt eredménye. A környező államok és a szláv nyelvcsaládba tartozó nyelvek mellett partnereink üzleti tevékenységük gördülékenyebb építése érdekében igényelték, hogy több nyugat-európai nyelvet vegyünk fel a palettánkra. Ezek közé tartozik a francia nyelv is. Felhívásunkra számos fordító jelentkezett, őket is ugyanolyan szigorú tesztelésnek vetettük alá, mint csoportunk régi tagjait. A francia ajkú fordítókat is alávetettük a korábban már jól bevált, több szintű tesztelési eljárásnak. Így akik ma az Ön rendelkezésére állnak, francia anyanyelvű, vagy a nyelvet anyanyelvi szinten beszélő, Franciaországban tanult és jelenleg is ott élő fordító szakemberek. Mindegyikük esetében, a nyelvtudás és a nyelvészeti alapismeretek mellett a nyelvi intelligenciát, a precizitást, a hozzáállást, sőt a nyelvi kultúrát és a kulturális ismereteket is ellenőriztük és ellenőrizzük folyamatosan. Az elvégzett feladatoknak köszönhetően francia nyelven is megkezdtük belső szakszó gyűjteményünk építését, amit folyamatosan bővítünk, így biztosítva a következetes szakszó- és nyelvhasználatot visszatérő és új megrendelőink számára is.

Hogyan ellenőrizzük a minőséget?

A fordítás elkészültével az anyagot belső lektorálásnak vetjük alá. Az ellenőrzés kiterjed mind a formai mind a tartalmi megfelelés ellenőrzésére. A visszaküldendő anyag formátumát megrendeléskor egyeztetjük Önnel, szükség esetén az alapvető szerkesztési munkákat elvégezzük. Kizárólag az ezen kívüli szerkesztésért számítunk fel külön díjat. A belső lektorálás díját a fordítási ár tartalmazza. Az ügyfél külön kérésére külső lektort is felkérünk, az így igényelt lektorálás díját ártáblázatunk tartalmazza.

Milyen szakterületeken fordítunk?

Francia nyelven fordító szakembereink többek között általános, üzleti, jogi, pénzügyi, kereskedelmi, minőségbiztosítási, élelmiszeripari, mezőgazdasági, utazási, logisztikai, vámügyi, környezetvédelmi, műszaki és szociológiai területeken fordítanak.

A francia nyelven vállalt feladatok szövegtípusai pl.:


Házassági és születési anyakönyvi kivonat

Erkölcsi bizonyítvány

Önéletrajz

Oklevél, bizonyítvány

Meghatalmazás

Megbízási szerződés

Adás-vételi szerződés

Munkavállalói szerződés

Bérleti szerződés

Ingatlan adás-vételi szerződés

Együttműködési megállapodás

Beszállítói szerződés

Licensz szerződés

Jegyzőkönyv

Bírósági határozat

Üzleti levelezés 

Marketing anyagok

Teljes körű üzleti levelezés

Cég-és termékbemutató anyag

ÁSZF (Általános szerződési feltételek)

Honlap

Használati utasítás

Projektleírás

Kezelési útmutató

Tanulmány

Cégkivonat

Műszaki leírás

 
 

Nyelveink
 
Fordítás cégeknek

Fordítás magánszemélyeknek
 
Fordítás visszatérő ügyfeleinknek
 
Kik a fordítóink?
 
Üzletpolitikánk
 
Minőségellenőrzés
 
Megvalósult projektjeink 2011
 
Terveink 2012