Kezdőlap
 
Árajánlat
Kapcsolat
Szolgáltatások  
 

Fordítás
 
Kérjen árajánlatot!
 
Termékcsomagok
 
Tolmácsolás, lektorálás
 
Záradékolás, fordítás hitelesítés
 
Egyéb nyelvi szolgáltatások
 
 

Expert Fordítócsoport

Szavunkat adjuk!

NÉMET NYELV 

  


„Ist die Sprache der adäquate Ausdruck aller Realitäten?”
Friedrich Nietzsche

Fordítócsoportunk a következő nyelvekről illetve nyelvekre vállal fordítást:

magyarangolnémetoroszcsehszlováklengyelukránrománfranciaspanyol.

A német ("Deutsch") nyelv nevének eredete a Teutsch, Teut szavakra vezethető vissza. A „Teutsch szó a germán „thioda” szóból származik, jelentése „nép”. A német dialektusokban gazdag nyelv, a dialektusok szerint a németül beszélő területeket három fő zónára bontják: alnémet (niederdeutsch), középnémet (mitteldeutsch), és felnémet (hochdeutsch). A standard német nyelv a lutheri bibliafordítás kapcsán alakult ki a felnémet és középnémet dialektusból. A német a germán nyelvek nyugati ágába tartozó nyelv, 100 millió ember anyanyelve. Összes beszélőjének száma (anyanyelvként vagy második nyelvként) 130 millió körülire tehető. A németség egyik legnagyobb létszámú etnikai csoportját a szászok alkotják. A német nyelv ma egyetlen hivatalos nyelv Ausztriában és Liechtensteinben. Az egyik hivatalos nyelv Németországban, Svájcban, Luxemburgban, Olaszországban, azonkívül Belgium, Dánia és Oroszország egyes területein.

Ki fordít Önnek?

A német nyelv fordításával öt évvel ezelőtt, megrendelőink igényére kezdtünk el foglakozni. A harmadik leggyakrabban rendelt nyelv a palettánkon. Több fordítónk beszél és fordít harmadik illetve negyedik nyelvként németül, így közvetlenül tudunk egyik idegen nyelvről a másikra fordítást biztosítani. Számtalan németül kitűnően beszélő jelentkező közül választottuk ki állandó német fordítóinkat. Minden tagot több szintű tesztelésnek vetettünk alá. Első feltétel természetesen a német nyelv anyanyelvi szintű ismerete volt. Ám nem mindenki válik kiváló fordítóvá, még ha kitűnően is beszéli is a nyelvet! Így nyelvi tudásuk mellett második feltételként nyelvészeti-filológiai alapismereteiket, majd harmadik elvárásként nyelvi intelligenciájukat, precizitásukat, hozzáállásukat is ellenőriztük és ellenőrizzük folyamatosan. Az évek alatt számos szakterületen kipróbáltuk magunkat, a megszerzett gyakorlaton és tapasztalaton túl a közösen összegyűjtött szószedet is biztosítja fordításaink szakszerűségét 

Hogyan ellenőrizzük a minőséget?

A fordítás elkészültével az anyagot belső lektorálásnak vetjük alá. Az ellenőrzés kiterjed mind a formai mind a tartalmi megfelelés ellenőrzésére. A visszaküldendő anyag formátumát megrendeléskor egyeztetjük Önnel, szükség esetén az alapvető szerkesztési munkákat elvégezzük. Kizárólag az ezen kívüli szerkesztésért számítunk fel külön díjat. A belső lektorálás díját a fordítási ár tartalmazza. Az ügyfél külön kérésére külső lektort is felkérünk, az így igényelt lektorálás díját ártáblázatunk tartalmazza.

Milyen szakterületeken fordítunk?

Német nyelven fordító szakembereink általános, üzleti, jogi, pénzügyi, kereskedelmi, minőségbiztosítási, élelmiszeripari, mezőgazdasági, utazási, logisztikai, vámügyi, környezetvédelmi, műszaki és szociológiai területeken fordítanak.

Az általunk legutóbb elvégzett német nyelvű fordítási munkák pl. :


Kezelési utasítás (nyomdaipari adagológép PLC vezérlő program)

Gépkönyv (Szerszámgép)

Műszaki szolgáltató megállapodás

Programleírás (lézer gravírozó)

Apeh jövedelem igazolás

Házassági anyakönyvi kivonat

MSDS adatlap (festék)

Honlap (járműalkatrész)

Bírósági határozat

Alvállalkozói nyilatkozat (közbeszerzés)

Termékleírás (karóra)

Adásvételi szerződés

Bemutatkozó anyag (cégbemutató) (ppt)

Honlap (szerszámgép gyártás)

Termékkatalógus (élelmiszer)

Oklevél (egyetemi)

Erkölcsi bizonyítvány

Általános szerződési feltételek

Ingatlan adásvételi szerződés

Munkaszerződés

Önéletrajz

Beszállítói szerződés

Vállalati felépítés, munkaköri leírások

Hitelfolyósítási megállapodás

Vezetői munkaszerződés

Garancialevél

Használati útmutató (gépjármű)

Honlap (hotel)

 
 

Nyelveink
 
Fordítás cégeknek

Fordítás magánszemélyeknek
 
Fordítás visszatérő ügyfeleinknek
 
Kik a fordítóink?
 
Üzletpolitikánk
 
Minőségellenőrzés
 
Megvalósult projektjeink 2011
 
Terveink 2012