Kezdőlap
 
Árajánlat
Kapcsolat
Szolgáltatások  
 

Fordítás
 
Kérjen árajánlatot!
 
Termékcsomagok
 
Tolmácsolás, lektorálás
 
Záradékolás, fordítás hitelesítés
 
Egyéb nyelvi szolgáltatások
 
 

Expert Fordítócsoport

Szavunkat adjuk!

OROSZ NYELV 

  


„Для того, чтобы было легко жить с каждым человеком,
думай о том, что тебя соединяет,
а не о том, что тебя разъединяет с ним”.

Лев Толстой

Fordítócsoportunk a következő nyelvekről illetve nyelvekre vállal fordítást:

magyarangolnémetoroszcsehszlováklengyelukránrománfranciaspanyol.

A szláv nyelvcsaládba tartozó nyelvek közül az orosz nyelvet (русский язык) beszélik a legtöbben anyanyelvükként - mintegy 145 millióan és 110 millióan második nyelvként a világon. Így az angol és a német mellett tulajdonképpen az orosz is világnyelvnek számít. Az orosz nyelv írására használt cirill betűk külalakbeli hasonlósága a görög írásjegyekkel nem véletlen. Cirill és Metód, a bizánci filozófus testvérpár alkotta a cirill betűket a görög ABC mintájára. Az orosz a hivatalos nyelv Oroszországon kívül Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Kirgizisztánban, a Krími Autonóm Köztársaságban, Abháziában, Dél-Oszétiában, Moldovában, és az ENSZ egyik hivatalos nyelve is.

Ki fordít Önnek?

Az orosz a fordítócsoportunk által legrégebben fordított nyelv. Több mint 15 éves tapasztalatunkat állítjuk az Ön szolgálatába. Milyen pluszt jelent ez Önnek? Az alapos tesztelésen átesett és legjobbként a csoportba beválasztott fordítók alaptudásán túl a hosszú évek alatt szerzett tapasztalatot, a felhalmozott ismereteket és gyakorlatot is jelenti. Csoportunk alakulásakor minden tagot több szintű tesztelésnek vetettünk alá. Első feltétel az orosz anyanyelv, vagy az orosz nyelv anyanyelvi szintű ismerete volt. Így biztosítjuk, hogy Önnek mindig a fordítás célnyelvét anyanyelvként beszélő tagunk fordítson Önnek. Ám nem mindenki válik kiváló fordítóvá, még ha kitűnően beszél akár több nyelvet is! Így nyelvi tudásuk mellett második feltételként nyelvészeti-filológiai alaptudásukat, majd harmadik elvárásként nyelvi intelligenciájukat, precizitásukat, hozzáállásukat is ellenőriztük és ellenőrizzük folyamatosan. Az évek alatt már minden szakterületen kipróbáltuk magunkat, ez pedig a gyakorlat és tapasztalat megszerzésén túl másfél évtized közösen összegyűjtött szószedetét is biztosítja számunkra – és így közvetve az Ön számára is.

Hogyan ellenőrizzük a minőséget? 

A fordítás elkészültével az anyagot belső lektorálásnak vetjük alá. Az ellenőrzés kiterjed mind a formai mind a tartalmi megfelelés ellenőrzésére. A visszaküldendő anyag formátumát megrendeléskor egyeztetjük Önnel, szükség esetén az alapvető szerkesztési munkákat elvégezzük. Kizárólag az ezen kívüli szerkesztésért számítunk fel külön díjat. A belső lektorálás díját a fordítási ár tartalmazza. Az ügyfél külön kérésére külső lektort is felkérünk, az így igényelt lektorálás díját ártáblázatunk tartalmazza. 

Milyen szakterületeken fordítunk?

Orosz nyelven fordító szakembereink többek között általános, üzleti, jogi, pénzügyi, kereskedelmi, minőségbiztosítási, élelmiszeripari, mezőgazdasági, utazási, logisztikai, vámügyi, környezetvédelmi, műszaki és szociológiai területeken fordítanak.

Az általunk legutóbb elvégzett orosz nyelvű fordítási munkák pl.:  


Marketing anyag (termékismertető)

Cég-és termékbemutató anyag (ppt)

Étrend-kiegészítő termék bemutató anyag

Társasági szerződés

MSDS adatlap (vegyi anyag)

Adás-vételi szerződés

Bérleti szerződés

Copywriting (reklámszövegírás oktatóanyag) (ppt)

Apeh jövedelemigazolás

Pénzügyi beszámoló

Hitelszerződés

Gépkönyv, műszaki leírás (nehézgépiar)

Számítógép program

Pénzügyi levelezés

Üzleti levél

Társasági szerződés

Anyagbiztonsági adatlap

Panaszlevél (műanyag feldolgozás)

Munkaszerződés

Honlap (kertészet)

Könyv (ezotéria)

Teljes körű üzleti levelezés (TÜGY csomag) (élelmiszeripar)

Újságcikk (pszichológia)

Szövegkönyv (szépirodalom)

Havi pénzügyi jelentés

 
 

Nyelveink
 
Fordítás cégeknek

Fordítás magánszemélyeknek
 
Fordítás visszatérő ügyfeleinknek
 
Kik a fordítóink?
 
Üzletpolitikánk
 
Minőségellenőrzés
 
Megvalósult projektjeink 2011
 
Terveink 2012