Kezdőlap
 
Árajánlat
Kapcsolat
Szolgáltatások  
 

Fordítás
 
Kérjen árajánlatot!
 
Termékcsomagok
 
Tolmácsolás, lektorálás
 
Záradékolás, fordítás hitelesítés
 
Egyéb nyelvi szolgáltatások
 
 

Expert Fordítócsoport

Szavunkat adjuk!

ROMÁN NYELV 

  


„Cine crede-n zbor e stapan peste zare.”
Lucian Blaga

Fordítócsoportunk a következő nyelvekről illetve nyelvekre vállal fordítást:

magyarangolnémetoroszcsehszlováklengyelukránrománfranciaspanyol.

A román nyelv (románul: limba română) az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvekhez tartozik. Kb. 24 millió román anyanyelvű beszéli. A román az ötödik nyelv az újlatin nyelvek között a spanyol, a portugál, a francia és az olasz után. Az anyaországon kívül (Románia, kb. 20 millió beszélő), a legtöbben Moldovában, Ukrajnában, Oroszországban és Szerbiában beszélik.

Ki fordít Önnek?

A román nyelv a fordítócsoportunk által a szláv nyelvek sikeres fordítása után felvett nyelvek közé tartozik. A csoport a megalakulásakor szláv nyelvészekből állt, akik szlovák, cseh és orosz nyelvet fordítottak. A nagy kereslet kielégítése érdekében más európai nyelvekkel is bővítettük palettánkat, ezek közé tartozik a román is. A számtalan két anyanyelvű jelentkezőből több szintű tesztelés során választottuk ki román fordítóinkat. Nem mindenki válik kiváló fordítóvá, még ha kitűnően is beszél egy vagy akár több nyelvet! Az anyanyelvi tudás alapfeltétele mellett így második feltételként nyelvészeti-filológiai alaptudásukat, majd harmadik elvárásként nyelvi intelligenciájukat, precizitásukat, hozzáállásukat, sőt nyelvi kultúrájukat és kulturális ismereteiket is ellenőriztük és ellenőrizzük folyamatosan. Külön előnynek számított más európai nyelvek - pl. német vagy angol, francia, illetve bármely szláv nyelv ismerete. Az évek alatt fordítóink szinte minden szakterületen kipróbálták magukat, ez pedig a gyakorlat és tapasztalat megszerzésén túl a közösen összegyűjtött szószedetet is biztosítja számunkra – és így az Ön számára is.

Hogyan ellenőrizzük a minőséget?

A fordítás elkészültével az anyagot belső lektorálásnak vetjük alá. Az ellenőrzés kiterjed mind a formai mind a tartalmi megfelelés ellenőrzésére. A visszaküldendő anyag formátumát megrendeléskor egyeztetjük Önnel, szükség esetén az alapvető szerkesztési munkákat elvégezzük. Kizárólag az ezen kívüli szerkesztésért számítunk fel külön díjat. A belső lektorálás díját a fordítási ár tartalmazza. Az ügyfél külön kérésére külső lektort is felkérünk, az így igényelt lektorálás díját ártáblázatunk tartalmazza.

Milyen szakterületeken fordítunk?

Román nyelven fordító szakembereink többek között általános, üzleti, jogi, pénzügyi, kereskedelmi, minőségbiztosítási, élelmiszeripari, mezőgazdasági, utazási, logisztikai, vámügyi, környezetvédelmi, műszaki és szociológiai területeken fordítanak.

A román nyelven vállalt feladatok szövegtípusai pl.: 


Házassági és születési anyakönyvi kivonat

Erkölcsi bizonyítvány

Önéletrajz

Oklevél, bizonyítvány

Meghatalmazás

Megbízási szerződés

Adás-vételi szerződés

Munkavállalói szerződés

Bérleti szerződés

Ingatlan adás-vételi szerződés

Együttműködési megállapodás

Beszállítói szerződés

Licensz szerződés

Jegyzőkönyv

Bírósági határozat

Üzleti levelezés

Marketing anyagok

Teljes körű üzleti levelezés

Cég-és termékbemutató anyag

ÁSZF (Általános szerződési feltételek)

Honlap

Használati utasítás

Projektleírás

Kezelési útmutató

Tanulmány

Cégkivonat

Műszaki leírás 

 
 

Nyelveink
 
Fordítás cégeknek

Fordítás magánszemélyeknek
 
Fordítás visszatérő ügyfeleinknek
 
Kik a fordítóink?
 
Üzletpolitikánk
 
Minőségellenőrzés
 
Megvalósult projektjeink 2011
 
Terveink 2012