[
Kezdőlap
 
Árajánlat
Kapcsolat
Szolgáltatások  
 

Fordítás
 
Kérjen árajánlatot!
 
Termékcsomagok
 
Tolmácsolás, lektorálás
 
Záradékolás, fordítás hitelesítés
 
Egyéb nyelvi szolgáltatások
 
 

Expert Fordítócsoport

Szavunkat adjuk!

SPANYOL NYELV 

  


„La inteligencia sin ambición es un pájaro sin alas."
Salvador Dalí

 

Fordítócsoportunk a következő nyelvekről illetve nyelvekre vállal fordítást:

magyarangolnémetoroszcsehszlováklengyelukránrománfranciaspanyol.

A spanyol vagy kasztíliai nyelv (spanyolul lengua española vagy castellana) a nyugati újlatin nyelvek egyike. Az újlatin nyelvek közül a legtöbb anyanyelvi beszélővel rendelkezik. Az összes nyelv közül pedig - becslések alapján – az első öt között szerepel. Jelenleg 21 ország államnyelve, valamint az ENSZ és az Európai Unió egyik hivatalos nyelve. A spanyol nyelvű irodalom szintén része a nyugati műveltségnek, s ezért, továbbá az amerikai földrész gazdasági jelentősége miatt sokan tanulják ezt a nyelvet. A spanyol – a nyelvterület óriási kiterjedése és a nagy távolságok ellenére – a szakemberek véleménye szerint egységes és viszonylag homogén nyelv. A standard nyelvváltozat Spanyolországban az ó-kasztíliai, Latin-Amerikában a közép-mexikói nyelvjárásra épül.

Ki fordít Önnek?

A spanyol nyelv fordítása fordítócsoportunk által a 2012. évben sikeresen megvalósított projekt eredménye. A környező államok és a szláv nyelvcsaládba tartozó nyelvek mellett partnereink üzleti tevékenységük gördülékenyebb építése érdekében igényelték, hogy több nyugat-európai nyelvet vegyünk fel a palettánkra. Ezek közé tartozik a spanyol nyelv is. Felhívásunkra számos fordító jelentkezett, őket is ugyanolyan szigorú tesztelésnek vetettük alá, mint csoportunk régi tagjait. Így akik ma az Ön rendelkezésére állnak, spanyol ajkú, illetve Spanyolországban élő, a nyelvet anyanyelvként vagy anyanyelvi szinten beszélő, Spanyolországban tanult és jelenleg is ott élő fordító szakemberek. Mindegyikük esetében, a nyelvtudás és a nyelvészeti alapismeretek mellett a nyelvi intelligenciát, precizitást, hozzáállást, sőt a nyelvi kultúrát és a kulturális ismereteket is ellenőriztük és ellenőrizzük folyamatosan. Az elvégzett feladatoknak köszönhetően spanyol nyelven is megkezdtük belső szakszó gyűjteményünk építését, amit folyamatosan bővítünk, így biztosítva a következetes szakszó- és nyelvhasználatot visszatérő és új megrendelőink számára is.

Hogyan ellenőrizzük a minőséget?

A fordítás elkészültével az anyagot belső lektorálásnak vetjük alá. Az ellenőrzés kiterjed mind a formai mind a tartalmi megfelelés ellenőrzésére. A visszaküldendő anyag formátumát megrendeléskor egyeztetjük Önnel, szükség esetén az alapvető szerkesztési munkákat elvégezzük. Kizárólag az ezen kívüli szerkesztésért számítunk fel külön díjat. A belső lektorálás díját a fordítási ár tartalmazza. Az ügyfél külön kérésére külső lektort is felkérünk, az így igényelt lektorálás díját ártáblázatunk tartalmazza.

Milyen szakterületeken fordítunk?

Spanyol nyelven fordító szakembereink többek között általános, üzleti, jogi, pénzügyi, kereskedelmi, minőségbiztosítási, élelmiszeripari, mezőgazdasági, utazási, logisztikai, vámügyi, környezetvédelmi, műszaki és szociológiai területeken fordítanak.

A spanyol nyelven vállalt feladatok szövegtípusai pl.:

  

Házassági és születési anyakönyvi kivonat

Erkölcsi bizonyítvány

Önéletrajz

Oklevél, bizonyítvány

Meghatalmazás

Megbízási szerződés

Adás-vételi szerződés

Munkavállalói szerződés

Bérleti szerződés

Ingatlan adás-vételi szerződés

Együttműködési megállapodás

Beszállítói szerződés

Licensz szerződés

Jegyzőkönyv

Bírósági határozat

Üzleti levelezés

Marketing anyagok

Teljes körű üzleti levelezés

Cég-és termékbemutató anyag

ÁSZF (Általános szerződési feltételek)

Honlap

Használati utasítás

Projektleírás

Kezelési útmutató

Tanulmány

Cégkivonat

Műszaki leírás 

 
 

Nyelveink
 
Fordítás cégeknek

Fordítás magánszemélyeknek
 
Fordítás visszatérő ügyfeleinknek
 
Kik a fordítóink?
 
Üzletpolitikánk
 
Minőségellenőrzés
 
Megvalósult projektjeink 2011
 
Terveink 2012