Kezdőlap
 
Árajánlat
Kapcsolat
Szolgáltatások  
 

Fordítás
 
Kérjen árajánlatot!
 
Termékcsomagok
 
Tolmácsolás, lektorálás
 
Záradékolás, fordítás hitelesítés
 
Egyéb nyelvi szolgáltatások
 
 

Expert Fordítócsoport

Szavunkat adjuk!

UKRÁN NYELV 

  


„Знать, од БогаІ голос
 той і ті словаІдуть між люди! ....”
Шевченко Тарас Григорович

Fordítócsoportunk a következő nyelvekről illetve nyelvekre vállal fordítást:

magyarangolnémetoroszcsehszlováklengyelukránrománfranciaspanyol.

Az ukrán nyelv (украї́нська мо́ва) a szláv nyelvek keleti szláv alcsoportjába tartozó nyelv. Cirill betűket használ. Ukrajna hivatalos nyelve. Az ukrán a történelmi Kijevi Rusz állam keleti ószláv nyelvéből származik, és máig fennmaradt annak ellenére, hogy a cári Oroszországban kétszer is betiltották.

Ki fordít Önnek?

Az ukrán nyelv a fordítócsoportunk által a többi szláv nyelv sikeres fordítása után felvett nyelvek közé tartozik. A csoport a megalakulásakor szláv nyelvészekből állt, akik szlovák, cseh és orosz nyelvet fordítottak. A nagy kereslet kielégítéséhez újabb szláv nyelvekkel bővítettük palettánkat, ezek közé tartozik az ukrán is. A számtalan két- sőt három nyelvű jelentkezőből több szintű tesztelés során választottuk ki ukrán fordítóinkat. Nem mindenki válik kiváló fordítóvá, még ha kitűnően is beszél egy vagy akár több szláv nyelvet! Az anyanyelvi tudás alapfeltétele mellett így második feltételként nyelvészeti-filológiai alaptudásukat, majd harmadik elvárásként nyelvi intelligenciájukat, precizitásukat, hozzáállásukat, sőt nyelvi kultúrájukat és kulturális ismereteiket is ellenőriztük és ellenőrizzük folyamatosan. Külön előnynek számított több szláv nyelv – pl. az orosz, a szlovák, a cseh vagy a lengyel anyanyelvi szintű ismerete és használata. Az évek alatt fordítóink szinte minden szakterületen kipróbálták magukat, ez pedig a gyakorlat és tapasztalat megszerzésén túl egy egész évtized közösen összegyűjtött szószedetét is biztosítja számunkra – és így Ön számára is.

Hogyan ellenőrizzük a minőséget?

A fordítás elkészültével az anyagot belső lektorálásnak vetjük alá. Az ellenőrzés kiterjed mind a formai mind a tartalmi megfelelés ellenőrzésére. A visszaküldendő anyag formátumát megrendeléskor egyeztetjük Önnel, szükség esetén az alapvető szerkesztési munkákat elvégezzük. Kizárólag az ezen kívüli szerkesztésért számítunk fel külön díjat. A belső lektorálás díját a fordítási ár tartalmazza. Az ügyfél külön kérésére külső lektort is felkérünk, az így igényelt lektorálás díját ártáblázatunk tartalmazza.

Milyen szakterületeken fordítunk?

Ukrán nyelven fordító szakembereink többek között általános, üzleti, jogi, pénzügyi, kereskedelmi, minőségbiztosítási, élelmiszeripari, mezőgazdasági, utazási, logisztikai, vámügyi, környezetvédelmi, műszaki és szociológiai területeken fordítanak.

Az ukrán nyelven vállalt feladatok szövegtípusai pl.:

  

Házassági és születési anyakönyvi kivonat

Erkölcsi bizonyítvány

Önéletrajz

Oklevél, bizonyítvány

Meghatalmazás

Megbízási szerződés

Adás-vételi szerződés

Munkavállalói szerződés

Bérleti szerződés

Ingatlan adás-vételi szerződés

Együttműködési megállapodás

Beszállítói szerződés

Licensz szerződés

Jegyzőkönyv

Bírósági határozat

Üzleti levelezés

Marketing anyagok

Teljes körű üzleti levelezés

Cég-és termékbemutató anyag

ÁSZF (Általános szerződési feltételek)

Honlap

Használati utasítás

Projektleírás

Kezelési útmutató

Tanulmány

Cégkivonat

Műszaki leírás 

 
 

Nyelveink
 
Fordítás cégeknek

Fordítás magánszemélyeknek
 
Fordítás visszatérő ügyfeleinknek
 
Kik a fordítóink?
 
Üzletpolitikánk
 
Minőségellenőrzés
 
Megvalósult projektjeink 2011
 
Terveink 2012