Kezdőlap
 
Árajánlat
Kapcsolat
Szolgáltatások  
 

Fordítás
 
Kérjen árajánlatot!
 
Termékcsomagok
 
Tolmácsolás, lektorálás
 
Záradékolás, fordítás hitelesítés
 
Egyéb nyelvi szolgáltatások
 
 

HITELES FORDÍTÁS


Az érvényben lévő, 24/1986. (VI. 26) MT Rendelet 5. szakasza értelmében Magyarországon hiteles fordítást, fordításhitelesítést, illetve idegen nyelvű hiteles másolatot jelenleg csak az Országos Fordításhitelesítő Fordítóiroda (OFFI) készíthet. Hiteles fordítás készítésekor a fordítás eredeti szöveggel való egyezését az OFFI arra feljogosított munkatársa ellenőrzi, majd a dokumentumokat hitelesítési záradékkal tanúsítja, a fordításokat az eredeti dokumentummal összefűzi és címeres pecséttel látja el.

A költséges és időigényes eljárást a jogszabály azonban csak néhány kifejezett esetben teszi kötelezővé, és több hatóság is elfogadja a fordítóirodák által készített hivatalos, záradékolt fordítást.

Az OFFI hitelesítési joga ezen kívül kizárólag Magyarországra terjed ki. Így mind a magyarországi, mind a külföldi hatósághoz leadandó lefordított anyagok kapcsán érdeklődjön előre az adott hatóságnál, hogy kifejezetten az OFFI által hitelesített okiratra van szükségük, vagy elfogadják-e a fordítóiroda által készített hivatalos, záradékkal ellátott anyagot.

A záradék szövege egy vagy kétnyelvű aszerint, ahogy arra az adott esetben szükség van. A záradék azt igazolja, hogy a lefordított szöveg az eredeti anyag pontos fordítása. A záradékolt fordítást postán küldjük el Önnek, a küldemény tartalmazza az eredeti anyagot, a fordítást és a lepecsételt, aláírt záradékot.

Minden általunk készített fordítást háromszintes minőségügyi ellenőrzésnek vetünk alá, melynek során belsőleg lektoráljuk a kiadás előtt az anyagokat. Így teszünk a záradék nélkül kiadott fordításokkal is, tehát külön lektorálást a hivatalos, záradékolt fordítás esetében nem szükséges igénybe venni – illetve ennek értelmében a nem záradékolt fordítások minőségét is 100%-ban garantáljuk.

A záradék ára 1000Ft, ami tartalmazza az anyagok kinyomtatását és a postázást. *

Záradékolt fordítás esetén kérjük, vegye figyelembe, hogy a postázás az Egyesült Királyságból történik, így az anyag megérkezése a postára adástól számítva 3-5 munkanapot vehet igénybe.

*Részletekért tekintse meg Ártáblázatunkat.
 
 

Záradékolás
 
Fordítás hitelesítés